• 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005

 

Agenda

 

Hilde Keteleer & Boekhandel De Boekuil nodigen u en uw vrienden uit
op donderdag 3 oktober 2019 om 20 uur in De Boekuil
Antwerpsestraat 32 in Mortsel
op de voorstelling van de dichtbundel

Weg van de tijd
HILDE KETELEER


Een reisboek in gedichten
waarvan
Bergkristal op muziek gezet door Stef Minnebo
en Vader met zoon door Mattie De Ryck

Iedereen is welkom.

Programma:

o Marc Zwijsen, boekhandelaar, verwelkomt.
o Sven Cooremans, dichter, leidt in.
o Scarlett Van Hemelryck zingt Vader met zoon, op piano begeleid door Mattie De Ryck
o Marijn Sebrechts zingt Bergkristal
o Hilde Keteleer leest voor uit Weg van de tijd.
o Receptie.

 

[ Uitnodiging in pdf ]
 

 

Ik was opeens weer dichter
en dacht dat tien minuten
sneeuw in de woestijn
mogelijk moesten zijn.

Weg van de tijd, weg van het nu. Dobber langs vijfhonderd miljoen jaar inktvis, zwerf door de bomen, ze staan in palet bijeen. Vermiljoen en geel, het gras is groener dan het in de zomer was. Maak een nest in nevelsluiers. Je wordt nooit dader van tijd: eb en vloed zijn de experten. Er is en er is niet, dit korte be-staan laat een hoogst uitwisbare voetafdruk na.

Dit reisboek in gedichten spoort naar verademing. De sierlijke verzen meanderen doorheen het wisselen-de landschap, dan helder, dan weer hermetisch. Want zin is ten overvloede te vinden voor wie niet ver-blind werd door het eindeloze verdwijnen (vijf keer).

HILDE KETELEER (1955) is auteur en literair vertaler uit het Duits en het Frans. Ze publiceerde twee dicht-bundels bij de Wereldbibliotheek: Al wat winter is en waar (2001) en Deuren (2004), een tweetalige bun-del samen met haar Franstalige collega Caroline Lamarche bij Le Fram: Twee vrouwen van twee kanten / Entre-deux (2003), een reisverhaal bij Lannoo: De brug van dromen, onderweg naar het nieuwe Mozambi-que (2011), en twee romans bij Vrijdag: Puinvrouw in Berlijn (2009) en Omheind (2014). Ze was docent Literaire Creatie aan twee academies en geeft nog steeds po√ęzieklassen aan de SchrijversAcademie in Antwerpen. Ze was achtereenvolgens redactiesecretaris van Deus ex Machina, bestuurslid van PEN Vlaanderen en voorzitter van de tijdschriftencommissie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.